Droogvoer voor aquariumvissen

Droogvoer is verkrijgbaar in verschillende vormen.zoals in vlokken, granulaat of tabletten. Het voordeel is dat het makkelijk te voeren is alsook goedkoop in aankoop. Sommige aquariumvissen zijn kieskeurige eters en zullen geen droogvoer accepteren. Tal van andere aquariumvissen kunnen prima gehouden worden op een dieet van droogvoer. Toch is het altijd aangeraden om variatie in het menu te brengen en ook eens bij te voeren met diepvriesvoer of levendvoer.

Vlokken

Visvoer in de vorm van vlokken heeft de eigenschap om langer te blijven drijven dan ander visvoer. Hierdoor is het dus een geschikte manier voor het voeren van zoetwatervissen die zich in de middelste en bovenste waterlagen bevinden. Bodemvissen of andere schuwere vissen zul je apart moeten bijvoederen met bijvoorbeeld tabletten, chips of granulaat.

Vlokken zijn voor vele siervissen geschikt als basis voor een gezond menu, maar afwisseling blijft belangrijk. Het is dan ook aangeraden om bij te voeren met voedseldiertjes.

Tip: Koop altijd kleine potjes! Zo blijft het voer langer vers en verliest het minder voedingsstoffen.

Algemeen hoofdvoer:

In een gezelschapsaquarium met meerdere vissoorten kan er voor een algemeen hoofdvoer gekozen worden. Deze is geschikt voor de meeste vissen.

Vlokken voor guppen en levendbarenden

Omdat Guppen en andere levendbarenden ook plantaardige voedingsstoffen nodig hebben is een algemeen vlokkenvoer voor hen niet voldoende. Daarom bestaan er speciale vlokken voor guppen met daarin spirulina verwerkt. 

Granulaat:

Granulaat zijn kleine korreltjes die langzaam naar de bodem zinken. Dit maakt het geschikt om als algemene voeding te gebruiken in het gezelschapsaquarium, of als specifieke voeding voor vissen uit de middelste waterlagen.

Algemeen hoofdvoer:

Tabletten:

Tabletten zijn een snel zinkend visvoer die oplossen in het water. Ze zijn vooral geschikt voor bodemvissen maar ook vissen uit de middelste waterlagen komen ervan smullen.

Chips:

Ook chips zinken naar de bodem, maar in tegenstelling tot tabletten lossen ze niet zo snel op. Hierdoor zijn ze alleen geschikt voor het bijvoederen van je bodemvissen.