Voer voor jonge vissen

Jonge vissen vereisen aangepaste voeding. Het voer mag zeker niet te groot zijn voor hun kleine mondjes.

Sommige vissoorten zullen van kleins af aan al droogvoer lusten terwijl andere vissoorten alleen maar vloeibaar of levendvoer aanvaarden. Voor een gezonde, natuurlijke groei kan je best je vissen niet alleen droogvoer geven, maar dit af te wisselen met levendvoer of diepvriesvoer.

In een gezelschapsaquarium is het vaak moeilijk om jonge vissen doelgericht te voeren. Volwassen vissen zijn vaak sneller weg het het voer. Teveel voederen zorgt dan weer voor een zware belasting op je filter waardoor de waterwaarden uit balans kunnen raken. Vele aquarianen kiezen er dan ook voor om de jonge vissen in een apart aquarium te laten opgroeien. Heb je geen extra aquarium voor je jonge vissen? Zorg er dan voor dat ze zeker genoeg voedsel krijgen, voer wekelijks een waterwissel uit en houdt de waterwaarden zoals het nitriet en ammonium gehalte in de gaten.

Vloeibaar voedsel voor jonge vissen:

Liquifry  is een vloeibaar voedsel bestaande uit kleine voedseldeeltjes die in het water zweven. Het voer is dus uitermate geschikt voor pasgeboren visjes tot ze groot genoeg zijn om andere voedseldiertjes naar binnen te werken.

Liquifry 1 is  een vloeibare voeding speciaal ontwikkeld voor eileggende vissen
Liquifry 2 is een vloeibare voeding speciaal ontwikkeld voor levendbarende vissen
Liquifry 3 is een algemene voeding ontwikkeld om jonge vissen te laten wennen aan droogvoer.

Levendvoer voor jonge vissen:

Artemia Naupliën zijn pasgeboren pekelkreeftjes die nog in het larve-stadium verkeren. De volwassen Artemia die verkrijgbaar is als diepvries of levend voer is echter te groot voor jonge vissen.  Artemia Naupliën moet je dus zelf kweken. Gelukkig is dit vrij makkelijk en zijn er handige kweeksets in de handel waarbij je enkel de Artemiamix bestaande uit eitjes en zout moet toevoegen samen met wat water en binnen de 24u heb je Artemia Naupliën.


Droogvoer voor jonge vissen:

Sera heeft uitstekend droogvoer in 3 verschillende vormen voor jonge vissen.